MIJN ACHTERGROND

Mijn naam is Eelste Abels: filosoof en CMV’er.
Ik ben afgestudeerd aan een filosofie-master in Gender Studies, en cum laude aan een bachelor in Social Work: Culturele en Maatschappelijke Vorming. Tijdens mijn bachelor heb ik al veel in het LGBTIQ*-werkveld gewerkt, waar mijn interesse in de theorie erachter is opgewekt. In het specifiek met betrekking tot transgender, intersekse en non-binary onderwerpen. Na mijn master in Zweden ben ik zelf in transitie gegaan als non-binair transpersoon (van vrouw naar non-binair persoon). Door mijn kennis en ervaringsdeskundigheid word ik steeds vaker gevraagd om informatie, en ik merk dat ik het ontzettend inspirerend vind om mensen verder te helpen!

PASSIE

Diversiteit en inclusiviteit zijn mijn passies. Als 18 jarige kwam ik uit de kast als vrouw die op vrouwen valt, en als 28 jarige als non-binair transpersoon in medische transitie.  In de jaren ertussen heb ik bij EduDivers gewerkt (organisatie over seksuele diversiteit en onderwijs), GALE (Global Alliance for LGBT Education), en in het bestuur van de UEEH gezeten: een feministisch queer festival in Zuid-Frankrijk.
Een passie dus. En dat geldt dan niet alleen voor gender, maar voor andere vormen van diversiteit: in huidskleur, handicap, sociale of culturele afkomst, land van herkomst, seksuele voorkeur, en nog zoveel meer vormen van diversiteit… 

MIJN WERKWIJZE

Tijdens workshops gebruik ik een variëteit aan werkvormen, van uitleg tot actieve opdrachten. Ik kan heel duidelijk uitleggen, en gebruik de nodige humor ter afwisseling.

Gedurende de coaching zal ik mijn werkwijze aanpassen aan jou hulpvraag, en wat er bij jou past. Dat kan de ene keer meer informatief zijn, de andere keer juist veel luisteren, of een actievere werkvorm.

geranium_wave_water_rings_circle_waves_circles_wallpaper_background_image-964222.jpg!d

INSPIRATIE

Een grote inspiratiebron al van voordat ik mijn master Gender Studies deed was Judith Butler. Zij is een belangrijk denker in het werkveld van gender, en ondanks haar soms wat moeilijke taalkeuze zeer aan te raden om te lezen. Ik heb een recent interview  uit 2019 toegevoegd (op het Deense Heartland festival), waar ze praat over de zogenaamde “Gender Politiek” die ‘wij’ op ‘onze kinderen’ forceren. In het Engels, en het interview duurt zo’n 50 minuten, maar ik raad je zeker aan de tijd ervoor te nemen.

ANDEREN AAN HET WOORD

Eelste is enthousiast en toegewijd. Hen weet hoe de mensen te betrekken en coöperatie te creëren. Hen analyseert graag de participatieve processen en is altijd bezig met coöperatie verbeteren en de empowerment van clienten en partners.
[Eigen vertaling uit het Engels. 'Hen/hun' is mijn Nederlandse aanspreekvorm]

Vragen? Meer informatie?

Samen kunnen we kijken wat het beste bij jou past.