preloader

“All change is self-change”

Als je doet wat je altijd hebt gedaan,
krijg je wat je altijd hebt gekregen.

WAT IS COACHING

“Coaching is mensen helpen om te groeien. Of het nu kinderen, jongeren of volwassenen zijn. Het kan gaan om het vergroten van competenties of het verbeteren van de kwaliteit van leven. De relatie tussen Coach en cliënt is strikt vertrouwelijk. Als Coach help je je cliënt met om zicht te krijgen op het probleem, de oorzaak en het gewenste doel. Welke stappen de cliënt kan zetten om zijn doel te bereiken. Coachen is een kwaliteit waar iedere begeleider over dient te beschikken.”
(Ik had het niet beter kunnen formuleren dan De Nederlandse Academie heeft gedaan…)

WIST JE DAT…

… coaching een vrije beroepsgroep is? Dit betekend dat iedereen zichzelf een coach mag noemen. Het is dus ook niet zo gek dat er rond de 40.000 geregistreerde coaches zijn in alle vormen en maten. Zelf heb ik ook geen officiële coachingsopleiding: ik heb een Social Work bachelors en een master in Gender Studies, al is de bedoeling wel om nog een officiële opleiding te gaan doen. Mijn belangrijkste kracht voor nu is mijn ervaringsdeskundigheid en mijn theoretische kennis mbt Gender. Combineer dat met mijn persoonlijkheid, en mensen komen opeens naar mij toe voor raad en advies!

VRAGEN – DELEN – REFLECTEREN

Ieder proces begint met een vraag. Een vraag over jezelf, over een ander, over de wereld. Een vraag uit nieuwsgierigheid, ter verbetering, of uit noodzaak. Over kleine onderwerpen of grote vraagstukken… Pas wanneer je de vraag stelt, kan het proces van delen beginnen. Delen van ideeën, informatie, visies, meningen en feiten. En wanneer er is gedeeld, kan het reflecteren beginnen: reflecteren op je eigen denken en doen, op dat van jou organisatie, op dat van de maatschappij, op dat van de wereld in z’n geheel.

Het vragen – delen – reflecteren is een cirkel die rond blijft draaien. Na reflectie en leren van het reflecteren, komen er namelijk vaak weer nieuwe vragen om te delen en op te reflecteren. Zodoende komen we verder in het leven. En soms is het handig om in één of meerdere stadia de hulp in te roepen van iemand die weet waar je het over hebt…

drip_dew_dewdrop_water_drop_of_water_leaf_halm_grass-969683.jpg!d
https://pxhere.com/en/photo/1427937

WANNEER COACHING

Zit je met vraagstukken over jezelf, over de opvoeding, over iemand in je omgeving of over de mensen waar je mee werkt? Dan kan coaching jou misschien verder helpen. Samen kijken we in 1 of enkele sessies wat jou vraag is, waar je naar toe wilt, en hoe jij dat kunt bereiken. 

Het is ook mogelijk dat je op een hele lange wachtlijst staat voor een intake, maar al wel je ei kwijt moet. Ook dan kan ik er voor je zijn. Ik kan je niet helpen met de psychologische en langdurige vraagstukken, maar kan je wel alvast ondersteuning bieden gedurende het wachten.

HOE WERKT HET

Door middel van gesprekken onderzoeken we samen jouw vraag en jouw doelstelling. We gaan hiermee aan de slag door middel van gesprekken en eventueel (actieve) oefeningen.

“Those who travel their own roads, are not in need of a map”
Queen Kristina

Wanneer je de drempel over stapt van het stellen van jouw vragen, het delen van wat er in je hoofd omgaat, is dat al de eerste stap naar jouw doel. Reflecteren en zelf inzicht zullen de puzzelstukjes helder maken, zodat de puzzel kan worden gemaakt.

“Life is what happens while you are busy making other plans.”
John Lennon

Naast (individuele) coaching is het ook mogelijk om workshops te volgen en boeken bij drs. Eelste. Deze workshops kunnen bijvoorbeeld gaan over gender & genderinclusief handelen. De workshops worden gegeven aan professionals en volwassenen die kennis willen maken met het onderwerp, of juist de verdieping zoeken. 

De workshops met drs. Eelste komen altijd met een voldoende dosis humor, staan bekend om de heldere en rustige uitleg, en zijn een veilige plek waar geen vraag te gek is. 

WORKSHOPS

“Creëer een self-fulfilling prophecy van zelfvertrouwen”

De workshops zijn geschikt voor alle volwassenen, en in het specifiek opgezet voor volwassenen die (professioneel) te maken hebben met kinderen in de basisschool leeftijd. Dit kan gaan om mensen in het onderwijs, in de zorg, pedagogen, pleegzorg, etcetera. 

VOOR WIE

Iedere workshop bestaat uit 2 delen, die in 2 afzonderlijke keren wordt gegeven. Eerst wordt er in gegaan om het ‘wat’ en het ‘waarom’: wat is gender eigenlijk, waarom is het belangrijk hier meer over te weten, en er bewust mee om te gaan in het dagelijks leven? Het 2e deel wordt na een bepaalde periode gegeven waarin de deelnemers de kans krijgen om een aantal casussen te verzamelen uit het werkveld, waarmee we kunnen werken: hoe ga ik hiermee om? En uiteraard zijn er tips en tricks over het hoe.

Alle deelnemers ontvangen een werkboek opgesteld door drs. Eelste met daarin korte uitleg en een aantal oefeningen, waarvan een aantal tijdens de workshop worden gedaan en een aantal thuis kunnen worden gedaan. drs. Eelste heeft een aanvullende gids die dieper ingaat op het werkboek, welke binnenkort uit komt, en waar de deelnemers tot die tijd zich alvast op kunnen inschrijven.

OPZET WORKSHOPS